DITTE LOU GANTRIIS
Om_redigeret.jpg

Autoriseret psykolog (Cand. Psych.), PhD.

Medlem af Dansk Psykologforening.

Alle kan have brug for psykologsamtaler. Jeg hjælper personer og børnefamilier med at snakke om det, der er svært, og min store interesse er psykisk sundhed for børn og voksne. 

Områder jeg har særlig erfaring med og interesse for:

  • Psykisk sygdom (angst, depression, stress, bipolar affektiv lidelse, skizofreni) hos den enkelte, i parforhold og i familien

  • Pårørendesamtaler

  • Familiedannelse (når to bliver til tre eller flere)

  • Når spædbarnet mistrives

Terapeutisk ståsted:

I samtaleterapi trækker jeg på forskellige psykologiske tilgange og teorier, fordi samtalerne helst skal afspejle, hvad du har brug for.

Jeg er optaget af den neuroaffektive udviklingspsykologi til forståelse af forælder-barn-samspillet, hjernens udvikling, personlighedens udvikling og socialisering, og kognitiv terapi fordi metoden tilbyder konkrete redskaber til at afhjælpe fx. angst og depression.

Det, vi lærer i de første år danner grundlaget for vores personlighed. Tidlig indsats er derfor vigtig i forhold til at forebygge en uhensigtsmæssig udvikling. Vanskeligheder tidligt i livet er ofte meget hurtige at afhjælpe, fordi barnet er lærenemt, og fordi mønstrene ikke er blevet fastlåste.

Gennem samtale og vejledning hjælper jeg med at skabe en hverdag med stærke relationer, åbenhed og tryghed.

I mødet med dig ønsker jeg at etablere en tillidsfuld og tryg ramme for samtale.

Privat:

Privat bor jeg i Aarhus. Jeg er jeg gift, og sammen har vi tre dejlige børn. Jeg holder af at være i vores have samt at omgive mig med de mennesker, jeg holder af. Jeg voksede op med psykisk syge forældre, hvilket har gjort, at jeg til tider har haft brug for støtte gennem psykologsamtaler. Møderne med kompetente  psykologer har dels givet mig forståelse for at sidde i klientens stol, og samtalerne har været med til at forme min egen rolle som psykolog.